#readyforrace

2 nap, 2 futam, itt a Mihálkovics Kupa

Idén részt vettünk a Mihálkovics Kupán, egy nagyon izgalmas, fordulatokkal és tanulságokkal teli hétvégén van túl a csapat.

A Mihálkovics Kupa különlegessége, hogy ez egy két napos túra verseny, ahol mind szombaton, mind vasárnap megrendezésre került 1-1 futam a Nyugati medencében, Balatonföldvárról rajtolva.

Szombaton igazi nyári idő fogadta a vitorlázókat, napsütés, meleg és sajnos kevés szél. Ebben az időben igazi kihívás volt megtalálni a lehetőségeket. Révfülöpön fordulva mi az északi part mellett döntöttünk másik kettő versenytársunkkal együtt. Egy ideig úgy is festett, hogy ez volt a jó döntés, de végül az RSM és a Django a déli parton, friss szélben meglógtak mi viszont tudtuk tartani a velünk északi partot választó ellenfeleket így a harmadik helyen értünk célba az első versenynap végén.

Vasárnap már más arculatát mutatta a Balaton, borús, néhol esős idő várt minket, de ami fontosabb, hogy élénk szél is társult hozzá. A rajtánál kicsit beszorultunk, amivel a versenyfelek kisebb előnyre tettek szert ezzel megindult az üldözés. Az első pályajelnél már szorosan mögöttük voltunk és nem sokkal a második pályajel után át is vettük a negyedik helyet, közel a harmadik egységhez. Ezt a pozíciót tartottuk is egészen az utolsó szakaszig, amikor is mi a déli part mellett döntöttünk a többiek viszont tóközép, északi part irányába cirkáltak, ami a jóbb választásnak bizonyult. Végül az ötödik helyen értünk a célba a második versenynap.

Összességében egy nagyon szuper versenyen vehettünk részt, köszönjük a rendezőknek a munkáját. Gratulálunk minden résztvevőnek, de különösen az RSM, Fifty-Fifty és a Team Black Jack csapatainak a dobogós helyezésekért! A versenyszezon folytatódik, jövő héten remélem sokatokkal találkozunk az Ezüst szalagon.