#readyforrace

Győzelem a Horváth Boldizsár emlékversenyen, majd borulás edzésen.

A Horváth Boldizsár emlékverseny megnyerése után, egy edzés közbeni manőver vezetett a borulásunkhoz.

A verseny:
Nagyon gyors menet volt, a srácok 42 perc 41 másodperc alatt teljesítették a (Balatonfüred–Paloznak–Tihany–Hajógyáriöböl–Balatonfüred) távot, és ezzel megnyerték a BMW Leier Autó Horváth Boldizsár Emlékversenyt!
Izgalmas páros verseny volt a Team Black Jack csapatával, rajtnál kiélezett küzdelem volt a helyezkedésért, majd az első pályajelig paloznakig fe-fej mellett haladt a két hajó. Bójavétel után Black Jack csapata egy kisebb vitorlát választott a bőszeles szakaszra, míg a srácok nagyobb genakkerel alulról elléptek versenytársuktól. Ez az előny elég is volt a győzelemhez ezen a rövid távon.

A borulás:
Egy rövid pihenés után folytaták a Kékszalagra történő felkészülést, főleg vitorlacserék voltak terítéken ezen az edzésen. Már a kikötőfelé haladt a csapat, amikor megtörtént a borulás.

A borulás bőszélben, északi parthoz közel egy gyors pöffben történt. Vitorlacsere volt éppen folyamatban, és ezért a súlyelosztás nem volt megfelelő (egy ilyen erős széllökéshez), így a hajó orra lefúrt, majd felborult.

Teljesen orrára állt a hajó, így először oldarára kellett fektetni a katamaránunkat, majd vitorlákat kellett óvatosan leszedni róla, elkerülve azok sérülését/szakadását. Majd ezek után kezdődött meg hajó felállítása, több módszerrel alaposan átgondolva. Ez a folyamat sok időbe telt, de ez kellett ahhoz, hogy a technika legkisebb sérüléssel ússza meg az esetet.

Szeretnék megköszönni a sok segítséget, amit kaptunk a mentéshez, visszaállításhoz.
Külön köszönjük, a szakszerű és higgadt segítséget a VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE -nak!
Továbbá Czégai Laszlónak is nagyon köszönjük a motoros kisegítést.

Illetve szeretnék felhívni a figyelmèt minden kedves sporttársunknak, hogy ha látnak egy folyamatban lévő mentést, akkor tartsanak kellő távolságot, és ne zavarják meg a mentést. Tudjuk hogy látványos egy ilyen esemény, de nagyon fontos az is, hogy kellő terület legyen a mentéshez, és a visszaállításhoz.

Mindenki jól van, személyi sérülés nem történt.
Jelentősebb anyagi kár sem keletkezett, így tudjuk folytatni a felékszülést a kékszalagra.