#readyforrace

Ki kicsoda – Boat Captain

Hivatalosan is ráfordultunk a Kékszalag hajrájára, az év legizgalmasabb napjai állnak előttünk!

Ezzel egy időben folytatjuk a Ki kicsoda blog sorozatunkat és bemutatjuk a Boat Captain szerepkört, amit Szigeti Stacey tölt be a csapatunkban.


Sokaknak újdonság lehet, hogy a boat captain nem egyezik a kormányossal. A boat captain ugyanis elsősorban a hajó technikai állapotáért felelős, illetve a boat captain az akinél egy soha véget nem érő feladatlista lapul, hogy éppen melyik kötelet kell kicserélni, milyen alkatrészeket kell újra rendelni, vagy éppen milyen javítási, vagy fejlesztési feladatokat kell ellátni a hajón. Így Stacey az, aki ezeket a feladatokat lemenedzseli és aktívan delegálja a szakemberekre, vagy éppen a csapat többi tagjára.


Mivel a boat captain általában egy teljes embert – ideálisan egy teljes csapatot – igényel így sokszor a boat captain nem is tagja a vízi crew-nak. Aminek viszont kimondottan örülünk, hogy Stacey nem csak a boat captain szerepkört látja el, hanem aktív vitorlázó is egyben, aki a verseny stratégiában, meteotaktikában és manőverekben segíti a hajó sikerességét.

Szombaton a Fehér Szalagon, vasárnap a Horváth Boldizsár Emlékversenyen remélem sokatokkal találkozunk! Addig is jó szelet és jó felkészülést mindenkinek!

Fotók: Kerekes Zsombor
Szöveg: Horváth Miklós

Szombati edzésről készült teljes galéria megtekinthető ezen a linken!