fbpx
Laposa Birtok

Laposa birtok és Hableány bisztró

Laposa

Laposa birtok és hableány bisztró

A Laposa Birtok Badacsony egyik legkedveltebb borászata, , egy igazi családi vállalkozás. Dr. Laposa József és felesége, Nóra a Balaton-felvidék szerelmesei, nászajándékba egy kis présházat kaptak és a birtok, mint borászat már a ’90-es évek elejétől bővülni kezdett. Mára 30 hektáron gazdálkodnak a régió kiemelt vulkanikus területein és a második generáció, Laposa Zsófia, Bence és Lilla irányítja a birtokot és készíti a borokat. 2019-től a feldolgozás a felújított Hableány épületébe költözött, ahol látványpince, borbár, bisztró és borbolt várja a borok szerelmeseit.

A pincészetben alapvetően fehérborokat készítenek a badacsonyi borvidékre jellemző, tradicionális, helyi szőlőfajtákból. Az új feldolgozóban egy pezsgőpincészet is helyet kapott. Évente összesen kb. 350.000 palack Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint és Juhfark készül náluk, valamint sok házasítás készül. Érdemes megkóstolni a friss, üde, gyümölcsös tételeket, és a hordós, komolyabb borokat is. A Laposa Gasztrobirtokon belül több helyszínen lehet a borokkal találkozni.

 

MKB Paybank
Hableány

A Hableány Badacsony középpontjában várja a gasztronómiára éhes látogatókat, az épületben egy mini helytörténeti kiállítás is helyet kapott. Mindez 5 percre a Balatontól, a strandtól és a vitorlás kikötőtől, egész éves nyitvatartással.

  

www.laposa.hu

www.laposaborterasz.hu

www.hableanybadacsony.hu

Iratkozz fel a Laposa Birtok YouTube csatornánkra!