#readyforrace

Újra a vízen

Micsoda hétvége! Az első, teljesértékű felkészüléssel zajló napok is eljöttek.

Szombaton, gyenge, délies szélben eleveníthettük fel a tavaly begyakorolt mozdulatsorokat. Tudatosan, az edzés első felében sokat fordultunk és halzoltunk, hogy visszaépítsük a magabiztosságunkat, majd különböző stílusú manővereket végeztünk, hogy kitapasztaljuk, melyiket tudja a csapat jobban érvényesíteni. Ami idén nagy segítség, hogy ezt már nem csak érzésre, de a Fastrrr analitikus támogatásával már számszerűsítve is meg tudjuk határozni. Ennek a részleteiről egy dedikált blog posztunkban később többet olvashattok.

A délután folyamán hosszabbakat vitorláztunk a Racing Django Team társaságában. Mindig hatalmas pluszt add, ha több egyforma, vagy hasonló hajó tud összeállni, így van kikhez viszonyítani sebességünket. 

Vasárnap szélcsendre ébredt a csapat, de mire kiértünk a vízre már élénk, 12-17 csomós nyugati szél várt minket. Be kell vallanunk, hogy az idei első nagyobb szeles leejtésnél mindenki erősen koncentrált, na meg kapaszkodott 😊 

Majd gennakerrel Kenese felé vettük az irányt és gyors, egymást követő halzolókat gyakoroltunk. Kenese közelében fokra váltottunk és kreuzolni kezdtünk. Itt menet közben az első reffelést is kipróbálhattuk és egészen Füredig vitorláztunk. Ez a hosszabb szakasz kiváló lehetőséget kínált, hogy a kormányos és a fővitorla trimmer ismét összeszokjon és ezzel egy sikeres hétvégét tudhattunk magunk mögött.

Ha többet szeretnél megtudni a csapat felkészüléséről, érdekel a versenyvitorlázás fortélyai, vagy csak megismernéd, hogy pontosan mik is a szerepkörök egy D35-ös versenykatamaránon, akkor várunk vissza blogunkon.

 

Jövő héten a tervek szerint ismét a vízen láthattok minket, mi már nagyon várjuk!

Szöveg: Horváth Miklós
Képek/Videó: Kerekes Zsombor