prospex team logo

Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj 24. Izsák Szabolcs Emlékverseny

Most szombaton megrendezésre került az idei Fehér Szalag, amit sokan a Kékszalag főpróbájának is szoktak nevezni.

A hagyományokhoz hűen idén is a szokásos Keleti-medence kerülés volt a táv. Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany, majd ismét Balatonfüred.

Reggel 9:30-kor el is rajtoltunk és örömünkre 10 nagy katamarán is rajthoz állt, így a kihívás mellé egy remek felkészülési lehetőség is volt a Fehér Szalag a csütörtökön rajtoló Kékszalagra.

A rajt gyenge, észak-keleties szélben történt. Mi a parthoz viszonylag közel maradva vitorláztunk. A legnagyobb kihívást a hínár okozta, de a svertek folyamatos mozgatásával próbáltunk megszabadulni tőlük.

Majd ~30 perccel a rajtra elkezdett élénkülni és északira fordult a szél. A balatonkenesei pályajelet ötödiknek vettük és megindultunk Siófokra, majd Tihanynak. Ezen a kettő szakaszon sokat hoztunk az előttünk vitorlázókra, de a nagy áttörés a befutóra vitorlázva történt. A Tihany-Balatonfüred távon sikerült kettő egységet is utolérni és átvettük a harmadik helyet. Már kezdtük elhinni, hogy meglehet a dobogó, amikor hirtelen egy kötél elpattant, és ennek következtében egy csapattársunk beesett a vízbe. Szerencsére nem történt fizikai sérülés és csapattagjaink a motorcsónakban azonnal segítettek is, hogy társunkat kimentsék a vízből. Ezzel egyidőben sajnos ki is estünk a versenyből, mivel kaptunk külsős segítséget.

Így az idei Fehér Szalag dobogó nélkül végződött, de bánkódni egyáltalán nem bánkódunk, hisz ez egy remek verseny volt, nehéz körülmények között, és végig az élbolyban tudtunk vitorlázni. Gratulálunk minden befutónak és a Fifty-Fifty csapatanának a remek vitorlázáshoz és győzelemhez!

Az elmúlt napokban partra tettük a hajót, minden kötelet ellenőriztünk és cseréltünk, hogy a Kékszalagon ne történhessen technikai probléma. Mi már nagyon várjuk a big show-t, reméljük sokan követtek minket, a vízen találkozunk!

Kaiser Kristóf a hajó kormányosa és csapatvezetője mesél a felkészülésről és esélyekről:

Hogyan is tudtok követni minket a versenyen, arról ebben a bejegyzésben tudtok tájékozódni –> LINK
Fotók: Kerekes Zsombor
Szöveg: Horváth Miklós
Fehér Szalagról készült teljes galéria megtekinthető ezen a linken!